"Breng je organisatie verder"
SLUIT MENU

Welzijn en werk-privé balans zijn grootste uitdagingen voor HR-teams

Welzijn en werk-privé balans zijn de belangrijkste uitdagingen voor HR-managers. Dat komt vooral door de noodzaak om meer te doen met minder middelen in een snel veranderende werkomgeving, blijkt uit een onderzoek door Culture Amp.

Welzijn en werk-privé balans zijn de belangrijkste uitdagingen voor HR-managers. Dat komt vooral door de noodzaak om meer te doen met minder middelen in een snel veranderende, hybride werkomgeving. Dit blijkt uit de resultaten van een 4-jarig vergelijkend onderzoek door Culture Amp.

Minder dan de helft in staat te voldoen aan eisen

Uit het onderzoek blijkt daarnaast dat minder dan de helft (47%) van de ondervraagde HR-managers van mening is dat hun team in staat is om te voldoen aan de eisen die hun bedrijf stelt aan de HR-functie. 

Een ander opvallend resultaat is dat maar de helft (48%) van de HR-professionals van mening is, dat ze effectief tijd kunnen vrijmaken om tot rust te komen voor een goede werk-privé balans. Een blik op deze werk-privé balans in verschillende sectoren levert ook interessante inzichten op: Met 27% scoort de bouwsector wereldwijd het slechtst, terwijl de voedings- en drankenindustrie het best scoort (72%).

Veel vertrouwen in rol

Ondanks alle uitdagingen laat het onderzoek ook zien dat HR-medewerkers vertrouwen hebben in hun rol: zes op de tien HR-medewerkers is ervan overtuigd dat ze een positieve bijdrage leveren aan hun bedrijf.

Wesley Hendriks, Director Customer Success EMEA bij Culture Amp over het onderzoek: “Na een aantal jaren in crisismodus te hebben verkeerd, hebben HR-teams nog steeds te maken met uitdagende en volatiele omstandigheden die worden gekenmerkt door ontslagen, de terugkeer naar kantoor na de COVID-crisis en een toenemende focus op kostenreductie.”

Volgens Hendrik is het geen verrassing dat deze eisen de druk op HR-teams verhogen: “Ze zitten klem tussen beperkte middelen en de stijgende verwachtingen van managers en werknemers. Het is van vitaal belang dat organisaties het welzijn van HR-teams ondersteunen om een positieve werkomgeving te creeëren. Als de veerkracht van de HR-afdeling in gevaar komt, zullen de bedrijfscultuur, de betrokkenheid van werknemers en uiteindelijk de winstgevendheid van de organisatie hieronder lijden.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *