"Breng je organisatie verder"
SLUIT MENU

Waarom AI een medicijn tegen verloop kan zijn

74 procent van de professionals gelooft dat AI vaardigheden hun carrières zal boosten. Dat blijkt uit onderzoek van LinkedIn. Er wordt verwacht dat tot 2030 51 procent van de banen zal veranderen. Daarnaast kan de ontwikkeling van vaardigheden, waaronder in AI, een medicijn zijn voor verloop.

Recruiters verwachten dat de skills kloof groter zal worden de komende vijf jaar. Zij vinden dat bedrijven de ontwikkeling van AI vaardigheden hoger op hun prioriteitenlijst moeten zetten om de volledige voordelen van AI te benutten. 

Ook veel directieleden verwachten dit. Uit onderzoek van Microsoft blijkt dat 82 procent van de directieleden denkt dat hun medewerkers voorbereid moeten worden op de groei van AI. 

Interne mobiliteit als medicijn voor verloop

Daarnaast blijkt uit het onderzoek dat skills development cruciaal is voor de interne mobiliteit en talentbehoud. Negen van de tien organisaties stellen dat zij bezorgd zijn over talentbehoud. Tevens stelt 50 procent van de Europese recruiters dat zij een toename in personeelsverloop verwachten in 2024. 

Interne mobiliteit is een van de effectiefste middelen om verloop tegen te gaan, al worstelen veel organisaties er mee om dit succesvol te implementeren. Volgens het onderzoek blijkt dat dit de drie voornaamste obstakels daarvoor zijn: 

  1. het oppotten van talent door managers (40%), 
  2. onvoldoende leer- en ontwikkelingsmogelijkheden die werknemers verhinderen om te switchen naar een nieuwe carrière (39%), en 
  3. een tekort aan effectieve processen voor het beheren van interne mobiliteit (35%).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *